Πληροφοριες προστασιας δεδομενων για το Lidl Plus

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων για το Lidl Plus

Τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2022

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για το Lidl Plus.

Το Lidl Plus είναι ένα πρόγραμμα πιστότητας πελατών του ομίλου εταιρειών Lidl (στο εξής:

«υπηρεσία» ή «Lidl Plus»), το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm («Lidl Stiftung», «εμείς», «εμάς»). Η εταιρεία Lidl Stiftung επεξεργάζεται τα δεδομένα που απαιτούνται για τους σκοπούς της υπηρεσίας ως υπεύθυνη επεξεργασίας, καθώς συλλέγει, συγκεντρώνει, αξιολογεί και διαβιβάζει τα δεδομένα στην εθνική εταιρεία Lidl Cyprus (στο εξής από κοινού με την εταιρεία Lidl Stiftung: «εταιρείες Lidl» ή «Lidl»).

Στο μέλλον, μπορούν επίσης να προστεθούν στον κατάλογο αυτό και άλλες εταιρείες, σε περίπτωση που η εταιρεία SB Lidl KG κατέχει   άμεσα ή έμμεσα μερίδιο στην εκάστοτε εταιρεία και η τελευταία συμμετέχει στην προσφορά του Lidl  Plus.

Στο βαθμό που οι εν λόγω εταιρείες Lidl λαμβάνουν δεδομένα μέσω της υπηρεσίας επί τη βάσει της ελεύθερης συγκατάθεσής σας και σας ενημερώνουν για τις τρέχουσες προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες της Lidl, ενεργούν οι ίδιες ως υπεύθυνοι επεξεργασίας σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Η παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων ισχύει για τις δραστηριότητες επεξεργασίας της εταιρείας Lidl Stiftung ως υπεύθυνης επεξεργασίας δεδομένων.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων στην ανωτέρω αναγραφόμενη ταχυδρομική διεύθυνση ή στο dataprotection@lidlplus.com.cy.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε καταναλωτές (στο εξής «χρήστες» ή «εσείς»), οι οποίοι επιθυμούν να λαμβάνουν εξατομικευμένες πληροφορίες από την εταιρεία Lidl Stiftung σχετικά με προσφορές και προωθητικές ενέργειες του Lidl Plus όπως και προσφορές, προϊόντα και υπηρεσίες από επιλεγμένους συνεργάτες και εταιρείες Lidl, οι οποίες ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Η βάση για τον προσδιορισμό των σχετικών ενδιαφερόντων είναι η αγοραστική συμπεριφορά και η συμπεριφορά χρήσης όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών Lidl, η οποία εξηγείται λεπτομερέστερα κατωτέρω.

Με το Lidl Plus μπορείτε να απολαύσετε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες σας. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων προσφορές προσαρμοσμένες ειδικά στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, αποκλειστικές εκπτώσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες. Ανάλογα με το πού και σε ποιο βαθμό χρησιμοποιείτε την υπηρεσία, τα δεδομένα σας θα διαβιβαστούν από την εταιρεία Lidl Stiftung σε συγκεκριμένες εταιρείες Lidl, προκειμένου να σας παρασχεθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

1.Ποια δεδομένα συλλέγουμε σχετικά με εσάς και ποια κανάλια επικοινωνίας χρησιμοποιούμε για αυτό;

Εγγραφή στο Lidl Plus

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής, ζητάμε τα ακόλουθα βασικά δεδομένα πελάτη: όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση e-mail, αριθμός κινητού τηλεφώνου και προτιμώμενο κατάστημα Lidl. Προαιρετικά μπορείτε να δηλώσετε προσφώνηση, φύλο και διεύθυνση (οδό και αριθμό, ταχυδρομικό κώδικα, πόλη και χώρα). Για να ορίσετε το προτιμώμενο κατάστημα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία γεωεντοπισμού της κινητής τερματικής συσκευής σα

Πληροφορίες από το «My Lidl»

Όταν παρέχετε οικειοθελώς ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και τα ενδιαφέροντά σας στον «Lidl Λογαριασμό μου», θα συλλέξουμε επίσης αυτές τις πληροφορίες στο πλαίσιο του Lidl Plus.

Επισκεψιμότητα καταστημάτων

Όταν ταυτοποιηθείτε στο ταμείο σε μία επίσκεψή σας στο κατάστημα, καταγράφουμε το κατάστημα το οποίο επισκεφθήκατε, το είδος, την ποσότητα, και την τιμή των προϊόντων που αγοράσατε, τα κουπόνια που εξαργυρώσατε, το συνολικό ποσό της απόδειξης πληρωμής, καθώς και τον χρόνο της πληρωμής και τον τύπο των μέσων πληρωμής που χρησιμοποιήσατε. Με την ταξινόμηση της αγοράς σας στον λογαριασμό πελάτη, επιδιώκουμε τους σκοπούς που αναφέρονται στο σημείο 2, όπως να είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε προσφορές προσαρμοσμένες ειδικά στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας, καθώς και συμμετοχή σε προωθητικές ενέργειες.

Μπορείτε να ταυτοποιηθείτε στο ταμείο μέσω της ψηφιακής κάρτας πελάτη.

Εξυπηρέτηση πελατών

Όταν επικοινωνείτε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών Lidl, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που δηλώνετε σε αυτό το πλαίσιο.

Χρήση της εφαρμογής

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Lidl Plus, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με το κατάστημα στο οποίο πραγματοποιείτε τις αγορές σας. Συλλέγουμε επίσης πληροφορίες για όλο το περιεχόμενο που έχετε δει στην εφαρμογή, π.χ. τα ενεργοποιημένα κουπόνια, τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων, τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, τα προβεβλημένα άρθρα και το επιλεγμένο κύριο κατάστημά σας.

Επιπλέον, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με την αλληλεπίδρασή σας με την εφαρμογή, όπως τις ενότητες που επισκεφτήκατε, τις οθόνες που προβλήθηκαν κατά τη χρήση, τον αριθμό των κλικ και των scroll. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε τον αναγνωριστικό αριθμό πελάτη (Loyalty ID), πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, την αναγνώριση της συσκευής, τη γλώσσα του συστήματος και την επιλεγμένη χώρα καθώς και την έκδοση της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε.

Τα στοιχεία σύνδεσής σας συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της σύνδεσης. Για να μην χρειάζεται να συνδεθείτε κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή, τα δεδομένα σύνδεσής σας αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή στην εφαρμογή μέχρι να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας.

Τα ηλεκτρονικά αντίγραφα αγορών μπορούν να αποθηκευτούν στην τερματική σας συσκευή ή να σας προωθηθούν απευθείας μέσω του Messenger, στο βαθμό που επιτρέπετε στην εφαρμογή πρόσβαση στις φωτογραφίες/μέσα σας. Η κάμερα της κινητής τερματικής συσκευής σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σάρωση των QR-κουπονιών, εφόσον δώσετε σχετική εξουσιοδότηση.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής, διεξάγουμε έρευνες εντός αυτής και συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με την αγοραστική σας συμπεριφορά, τη χρήση της εφαρμογής από εσάς και τις προσωπικές συνήθειες και ενδιαφέροντά σας.

Προσφορές Επιχειρηματικών Συνεργατών

Το Lidl Plus σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από ειδικές προσφορές από επιλεγμένους επιχειρηματικούς συνεργάτες. Ορισμένες από αυτές τις προσφορές απαιτούν να ταυτοποιηθείτε ως πελάτης του Lidl Plus χρησιμοποιώντας την ψηφιακή κάρτα πελάτη σας. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνεργάτης θα μας ενημερώσει για τη χρήση της εκάστοτε ειδικής προσφοράς, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών πληροφοριών (π.χ. χρόνου, ποσότητας, τόπου), έτσι ώστε να προσαρμόσουμε τις προσφορές μας ακόμη πιο στοχευμένα στα ενδιαφέροντά σας. Σε περίπτωση που πρέπει να χορηγηθεί μια ειδική προσφορά εντός του Lidl Plus για σύναψη σύμβασης υπηρεσιών με επιχειρηματικό συνεργάτη μας, ο τελευταίος θα μας παρέχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση email και αριθμό τηλεφώνου), ώστε να μπορούμε να αντιστοιχίσουμε σωστά την προσφορά στον λογαριασμό σας.

Ανάλυση συμπεριφοράς χρήστη / Cookies

Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, δημιουργούμε προφίλ κατηγοριοποίησης χρηστών, για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης και τα αντιστοιχίζουμε, εφόσον αυτό είναι εφικτό, στο άτομό σας ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή στον αριθμό πελάτη. Εφόσον αυτά τα δεδομένα δεν είναι τεχνικά απαραίτητα για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας της εφαρμογής, συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε  και αυτά τα δεδομένα μόνο εάν έχετε χορηγήσει τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση τεχνολογιών tracking (ιχνηλάτησης) (βλ. σημείο 2 της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων). Αυτή καλύπτει επίσης τις ακόλουθες υπηρεσίες και τους ακόλουθους παρόχους υπηρεσιών tracking:

Adjust

Η εφαρμογή Lidl Plus χρησιμοποιεί την υπηρεσία ανάλυσης , ένα προϊόν της εταιρείας adjust GmbH. Όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή Lidl Plus και συγκατατίθεστε στη χρήση τεχνολογιών tracking που χρησιμοποιούνται από την εφαρμογή, η adjust θα αναλύσει τις ακόλουθες πληροφορίες για λογαριασμό μας:

• Κλικ: κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που παρέχεται από την adjust. Τα κλικ προσμετρώνται για την πραγματοποίηση ανάλυσης απόδοσης, δηλαδή για να καταλάβουμε από που μάθατε για το Lidl Plus και προχωρήσατε στην εγκατάστασή του, τα οποία μπορεί να είναι μεταξύ άλλων ένας σύνδεσμος σε έναν ιστότοπο, μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

• Εγκαταστάσεις: μόλις χορηγήσετε τη συγκατάθεσή σας για παρακολούθηση, η  εφαρμογή Lidl Plus ενημερώνει την adjust ότι έχει πραγματοποιηθεί μια νέα εγκατάσταση. Αυτή η εγκατάσταση αποδίδεται στη συνέχεια στο κλικ που περιγράφεται ανωτέρω, όταν εκτελείται από την ίδια συσκευή.

• Συνεδρίες: το πλήθος των φορών που άνοιξε η εφαρμογή Lidl Plus στη συσκευή σας.

• Συμβάντα: η αλληλεπίδρασή σας στην εφαρμογή Lidl Plus. Κάθε φορά που εγγράφεστε ή συνδέεστε στην εφαρμογή Lidl Plus, θα δημιουργείται ένα συμβάν. Αυτό προορίζεται για τη μέτρηση των διαφημιστικών καναλιών με την καλύτερη απόδοση.

Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς αλληλεπιδράτε με την εφαρμογή μας. Επιπλέον, μπορούμε να αναλύσουμε και να βελτιώσουμε τις διαφημιστικές καμπάνιες μας μέσω κινητών συσκευών.

Για την ανάλυση των ανωτέρω πληροφοριών η adjust χρησιμοποιεί τα εξής αναγνωριστικά διαφήμισης: i) το IDFA (αναγνωριστικό διαφήμισης = αναγνωριστικό διαφήμισης για συσκευές iOS) ή ii) το αναγνωριστικό διαφήμισης για Android ή iii) το αναγνωριστικό Huawei, τη διεύθυνση IP-/MAC, την κεφαλίδα HTTP και το δακτυλικό αποτύπωμα της κινητής τερματικής συσκευής σας (όπως επίσης: την ώρα εισόδου, τη χώρα, τη γλώσσα, τις τοπικές ρυθμίσεις, το λειτουργικό σύστημα, την έκδοσή του καθώς και την έκδοση της εφαρμογής). Επιπλέον, η adjust συμπεριλαμβάνει στην ανάλυση αυτή πληροφορίες για τη συσκευή του χρήστη και τη δραστηριότητα ιστού, καθώς και διακριτικά εφαρμογών και συμβάντων. Tα δεδομένα αυτά υποβάλλονται σε επεξεργασία αποκλειστικά σε ψευδωνυμοποιημένη βάση. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να επαναφέρετε το IDFA, το αναγνωριστικό διαφήμισης Android και το αναγνωριστικό Huawei ανά πάσα στιγμή μέσω του λειτουργικού σας συστήματος. Σε περίπτωση που το IDFA δεν είναι διαθέσιμο, η adjust χρησιμοποιεί το SkAdNetwork, το attribution-API της Apple, για να αντιστοιχίσει τις εγκαταστάσεις της εφαρμογής μας με την αντίστοιχη διαφημιστική καμπάνια.

Η adjust μοιράζεται επίσης αυτές τις πληροφορίες με τις παρόχους υπηρεσιών μας Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google») και Facebook, Inc1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025 («Facebook»). Αν η Google και η Facebook μπορούν να σας ταυτοποιήσουν μέσω της χρήσης των αναγνωριστικών, θα παρέχουν στην adjust τις πληροφορίες σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια που σας έφερε στο App Store/ Google Play και πως συμπεριφερθήκατε στο App Store/ Google Play (συμπεριλαμβανομένου για παράδειγμα του εάν εγκαταστήσατε την εφαρμογή ή την διαγράψατε, και παρόμοιες πληροφορίες). Η adjust χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για τη δημιουργία ανώνυμων στατιστικών αναλύσεων για εμάς, έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την επιτυχία μεμονωμένων διαφημιστικών καμπανιών.

Google Firebase

Στην εφαρμογή χρησιμοποιούνται τα A / B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions και Remote Config, υπηρεσίες ανάλυσης που παρέχονται από την Google («Firebase»), οι οποίες χρησιμεύουν στην ανάλυση της χρήσης της εφαρμογής μας. Όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή Lidl Plus, η Firebase καταγράφει πότε και για πόσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, ποιες σελίδες της εφαρμογής ανοίγετε, σε ποιες λειτουργίες κάνετε κλικ και ποιο περιεχόμενο εμφανίζεται. Αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς αλληλεπιδράτε με την εφαρμογή μας. Επιπλέον, μπορούμε να βελτιώνουμε συνεχώς την εφαρμογή μας και να σας προσφέρουμε περισσότερο σχετικές προσφορές/υπηρεσίες με βάση τη συμπεριφορά που επιδεικνύετε κατά την χρήση της. Επίσης, μπορούμε να διεξάγουμε παράλληλα πολλές δοκιμές στην εφαρμογή και βασιζόμενοι σε δεδομένα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω αναβάθμιση της εφαρμογής.

Για την ανάλυση αυτή, η Firebase αποκτά πρόσβαση στον αριθμό πελάτη σας από τη στιγμή της ολοκλήρωσης της εγγραφής σας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία δεδομένων σε σχέση με την Firebase της Google στον ιστότοπο Google Firebase.

Salesforce

Εάν χρησιμοποιείτε την ενότητα «Βοήθεια» στην εφαρμογή μας, ο πάροχος υπηρεσιών μας salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31, 80636, Μόναχο («Salesforce») χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στην τερματική συσκευή σας όταν χρησιμοποιείτε την ενότητα «Βοήθεια». Η Salesforce χρησιμοποιεί δύο κατηγορίες cookies: τα τεχνικά αναγκαία cookies, χωρίς τα οποία η λειτουργικότητα της εν λόγω ενότητας θα είναι περιορισμένη και τα cookies στατιστικής ανάλυσης.

Τεχνικά αναγκαία cookies: Τα ακόλουθα αναγκαία cookies συμβάλλουν στη λειτουργικότητα της ενότητας «Βοήθεια» της εφαρμογής. Ο ιστότοπος δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.

Όνομα

Πάροχος

Σκοπός

Λήξη

Τύπος

 

renderCtx

 

Salesforce

Χρησιμοποιείται για την παροχή των ζητούμενων σελίδων και

περιεχομένου με βάση την πλοήγηση ενός χρήστη.

Cookie συνεδρίας. Διαγράφονται αυτόματα μετά την έξοδο από την ενότητα.

HTTP

Cookie

 

pctrk

Salesforce

Χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των προβολών ενότητας.

Cookie συνεδρίας. Διαγράφονται αυτόματα μετά την έξοδο από την ενότητα.

HTTP

Cookie

 

force-stream

Salesforce

Χρησιμοποιείται για τη δρομολόγηση αιτημάτων διακομιστή εντός της υποδομής Salesforce για τα λεγόμενα

"sticky sessions“.

3 ώρες

HTTP

Cookie

 

sfdc-stream

Salesforce

Χρησιμοποιείται για τη δρομολόγηση αιτημάτων διακομιστή εντός της

υποδομής Salesforce για τα λεγόμενα

"sticky sessions“.

3 ώρες

HTTP

Cookie

force-proxy- stream

Salesforce

Χρησιμοποιείται για να διασφαλίσει ότι τα αιτήματα χρήστη εισέρχονται

στους ίδιους Proxyhosts.

3 ώρες

HTTP

Cookie

CookieConsentPolicy

Salesforce

Χρησιμοποιείται για την ορθή εφαρμογή της συγκατάθεσης του χρήστη.

1 έτος

HTTP Cookie

 

inst

Salesforce

Χρησιμοποιείται για ανακατεύθυνση αιτημάτων στον αρμόδιο «αποδέκτη» όταν οι σελιδοδείκτες και οι κωδικοποιημένες διευθύνσεις URL αποστέλλουν αιτήματα σε διαφορετικό «αποδέκτη». Αυτοί οι τύποι αιτημάτων μπορούν να προκύψουν μετά από org migration, split ή μετά από οποιαδήποτε ενημέρωση διεύθυνσης URL.

Cookie συνεδρίας. Διαγράφονται αυτόματα μετά την έξοδο από την ενότητα.

 

HTTP Cookie

 

1

Salesforce

Χρησιμοποιείται για την καταχώριση της πηγής πλοήγησης για την ορθή εμφάνιση του στυλ ιστού.

Επίμονο

HTTP Cookie

 

LSSIndex:LOCAL{"namespace":"c"}

Salesforce

Χρησιμοποιείται για την καταχώριση της πηγής πλοήγησης για την ορθή εμφάνιση του στυλ ιστού.

Επίμονο

HTTP Cookie

 

LSSNextSynthtic:LOCAL

Salesforce

Χρησιμοποιείται για την καταχώριση της πηγής πλοήγησης για την ορθή εμφάνιση του στυλ ιστού.

Επίμονο             

HTTP Cookie

source

Salesforce

Χρησιμοποιείται για την καταχώριση της πηγής πλοήγησης για την ορθή εμφάνιση του στυλ ιστού.

Επίμονο

HTTP Cookie

 

 

Cookies στατιστικής ανάλυσης:

Αυτά τα cookies στατιστικής ανάλυσης επιτρέπουν στον πάροχο υπηρεσιών μας να συντάσσει στατιστικά στοιχεία   σχετικά με τη χρήση της ενότητας «Βοήθεια» με σκοπό τον σχεδιασμό της βάσει των αναγκών.

 

Όνομα

Πάροχος

Σκοπός

Λήξη

Τύπος

 

BrowserId

Salesforce

Χρησιμοποιείται για την καταγραφή περιόδων σύνδεσης / επισκέψεων για εσωτερικές μόνο αναλύσεις.

1 έτος

HTTP

Cookie

 

Τα Salesforce cookies δεν αποθηκεύουν πληροφορίες που ταυτοποιούν άμεσα ένα άτομο, αλλά βασίζονται στη μοναδική αναγνώριση της τερματικής συσκευής σας (συμπεριλαμβανομένων άλλων τεχνικών λεπτομερειών όπως διεύθυνση IP, λειτουργικό σύστημα, πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου κ.λπ.). Η επεξεργασία όλων των δεδομένων κατά τη χρήση της ενότητας «Βοήθεια» στην εφαρμογή πραγματοποιείται σε διακομιστές της Salesforce εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οpt-out

Αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την ιχνηλάτηση (tracking) κατά τη χρήση της εφαρμογής Lidl Plus, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή με ισχύ για το μέλλον καθώς και να διαχειριστείτε την ιχνηλάτηση (tracking) μέσω της εφαρμογής μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας με τη ρύθμιση εξαίρεσης (opt out) πατώντας την επιλογή «Περισσότερα» à «Nομικές Επισημάνσεις»à «Κοινή χρήση δεδομένων στο Lidl Plus».

Υπηρεσίες Χαρτών

Στην εφαρμογή, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες χαρτών του λειτουργικού συστήματος της κινητής τερματικής συσκευής σας. Έτσι, μπορείτε να προβάλλετε τους διαδραστικούς χάρτες απευθείας στην εφαρμογή και έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χαρτών εύκολα π.χ. για να βρείτε καταστήματα Lidl κοντά σας.

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες χαρτών, είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε τη διεύθυνση IP σας στο πλαίσιο της διαδικτυακής επικοινωνίας. Αυτό γίνεται κατά κανόνα στον διακομιστή του εκάστοτε λειτουργικού συστήματος. Δεν έχουμε καμία επίδραση στην συγκεκριμένη επεξεργασία δεδομένων που λαμβάνει χώρα από τους παρόχους του λειτουργικού συστήματος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκοπό και το εύρος της επεξεργασίας δεδομένων μπορείτε να βρείτε στη δήλωση προστασίας δεδομένων του εκάστοτε παρόχου. Εκεί θα βρείτε επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις ρυθμίσεις επιλογών σας για την προστασία του απορρήτου σας. Διεύθυνση και πολιτική απορρήτου των παρόχων:

  • Χάρτες Google: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Τους πρόσθετους όρους χρήσης για τους Χάρτες Google / το Google Earth μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.google.com/intl/el_ALL/help/terms_maps/.
  • Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, Καλιφόρνια. Τους όρους χρήσης για τους Xάρτες Apple μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.apple.com/legal/internet-services/maps/terms-gr.html. Την πολιτική απορρήτου της Apple μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.apple.com/legal/privacy/gr/.Huawei Map kit Aspiegel SE, 1F, Simmonscourt House, Ballsbridge, Dublin D04 W9H6, Ιρλανδία.    Την πολτική απορρήτου της Huawei μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.huawei.com/en/privacy-policy.

Σύνδεσμοι προς άλλους ιστοτόπους και εφαρμογές

Η εφαρμογή μας περιέχει συνδέσμους προς άλλους ιστοτόπους και εφαρμογές που διαχειρίζονται οι εταιρείες Lidl ή οι επιλεγμένοι συνεργάτες μας που περιγράφονται ανωτέρω ή άλλα τρίτα μέρη. Εάν κάνετε κλικ σε ένα από τα banner εντός της εφαρμογής των προϊόντων που προβάλλονται, θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο/στην εφαρμογή ή στο αντίστοιχο app store. Οι σύνδεσμοι ενδέχεται επίσης να περιέχουν ειδικές τεχνολογίες tracking που επιτρέπουν στους διαχειριστές των ιστότοπων/εφαρμογών που αναφέρονται να κατανοήσουν και να υπολογίσουν από πού έμαθε ο χρήστης για αυτούς. Σας συνιστούμε να ελέγξετε την σχετική πολιτική απορρήτου κάθε ιστοτόπου/εφαρμογής στην οποία ανακατευθύνεστε, προκειμένου να κατανοήσετε ποιες πληροφορίες σχετικά με εσάς επεξεργάζεται ο διαχειριστής. Εάν σας ανακατευθύνουμε σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους/ εφαρμογές, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας προκειμένου να συμμορφωθούμε με το (τεχνικό) αίτημά σας για επίσκεψη στην αντίστοιχη εφαρμογή ή ιστότοπο (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ) καθώς και με βάση το έννομο συμφέρον του διαχειριστή για την διενέργεια διαφήμισης (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ).

Ενημερωτικό δελτίο / Ειδοποιήσεις push / SMS

Επιπλέον, συλλέγουμε, αποθηκεύουμε και, αν είναι εφικτό, αντιστοιχίζουμε στο πρόσωπό σας ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή τον αριθμό πελάτη σας πληροφορίες αναφορικά με τη συμπεριφορά χρήσης σας σε σχέση με το ενημερωτικό δελτίο και άλλες πληροφορίες που σας αποστέλλουμε ως ειδοποιήσεις push ή SMS. Αναφορικά με τα ανωτέρω, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη χρονική στιγμή που ανοίγετε τα μηνύματα και τους συνδέσμους (links) ή τα σημεία στα οποία κάνατε κλικ, τα επιλεγμένα προϊόντα, τον χρόνο, τη διάρκεια και τη συχνότητα χρήσης.

Επίσης, συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα μόνο εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας σε αυτό (δείτε επίσης το σημείο 2 της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων).

Ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την έννοια του άρθρου 9, παράγραφος 1 του ΓΚΠΔ (όπως πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σας ή τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις) δεν περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που εμφανίζεται ανωτέρω.

2. Για ποιους σκοπούς και σε ποια νομική βάση επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που περιγράφονται στο σημείο 1, ώστε να είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε τις ανάλογες υπηρεσίες του Lidl Plus.

Σκοπός επικοινωνίας, ταυτοποίησης και προστασίας του προφίλ πελάτη

Τα βασικά δεδομένα πελατών που συλλέγονται στο πλαίσιο της εγγραφής, εξυπηρετούν την επικοινωνία μαζί σας καθώς και τη σαφή ταξινόμηση της αγοραστικής συμπεριφοράς και της συμπεριφοράς χρήσης σας στο προφίλ πελάτη σας.

Εάν κατά τη χρήση της εφαρμογής μας ή μέσω των ρυθμίσεων της κινητής τερματικής συσκευής σας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για εντοπισμό γεωγραφικής θέσης χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου «Να επιτρέπεται η πρόσβαση», θα χρησιμοποιούμε τη λειτουργία αυτή για να μπορούμε να σας παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με την τρέχουσα τοποθεσία σας. Με αυτό τον τρόπο, επεξεργαζόμαστε την τοποθεσία σας, ιδίως στο πλαίσιο της λειτουργίας «Αναζήτηση καταστήματος», με βάση το GPS και το δίκτυο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σας προβάλλουμε τα πλησιέστερα σε εσάς καταστήματα. Δεν αποθηκεύουμε μόνιμα τα δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας.

Στο πλαίσιο της εγγραφής σας, σας ζητάμε την ημερομηνία γέννησής σας (βλ. σημείο 1 ανωτέρω). Αφενός, η συμμετοχή σας προϋποθέτει ότι είστε τουλάχιστον 18 ετών (βλ. σημείο 2 των όρων συμμετοχής). Αφετέρου, υπάρχουν όρια ηλικίας για τη διαφήμιση ορισμένων προϊόντων για λόγους προστασίας της νεολαίας (για παράδειγμα, η διαφήμιση αλκοολούχων ποτών δεν πρέπει να απευθύνεται σε παιδιά ή εφήβους).

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να σας προστατεύσουμε από τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων με την αποστολή ειδοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, π.χ. όταν υπάρχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή, δηλαδή μια συσκευή που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την πρόσβαση στην εφαρμογή Lidl Plus.

Οι εν λόγω επεξεργασίες πραγματοποιούνται βάσει νομοθετικών διατάξεων που μας επιτρέπουν να επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο μέτρο που απαιτείται για τη χρήση μιας υπηρεσίας ή για την εκτέλεση μιας σύμβασης (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ) και επειδή έχουμε πρωταρχικό έννομο συμφέρον για να κάνουμε τη χρήση της εφαρμογής όσο το δυνατόν πιο εύκολη και αποτελεσματική (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ).

Σκοπός βελτιστοποίησης των περιοχών διανομής και του δικτύου καταστημάτων

Αν μας διαθέσετε τα δεδομένα διεύθυνσής σας, θα τα χρησιμοποιήσουμε για να  βελτιστοποιήσουμε τις περιοχές διανομής των ενημερωτικών φυλλαδίων μας, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη σπάταλη διανομή αυτών και να προβούμε σε μια περισσότερο στοχευμένη διαφήμιση καθώς και για τη βελτιστοποίηση του δικτύου καταστημάτων μας, ώστε να μπορούμε να επιλέγουμε κατάλληλες τοποθεσίες για τα καταστήματά μας. Η διεύθυνση είναι προαιρετική. Αυτά τα δεδομένα επεξεργάζονται με βάση το έννομο συμφέρον μας για τη βελτιστοποίηση των δικτύων πωλήσεων (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ).

Σκοπός διερεύνησης των ενδιαφερόντων σας για προϊόντα και βελτιστοποίησης των διαδικτυακών μας προσφορών

Για να σας προσφέρουμε τα οφέλη της συμμετοχής στο Lidl Plus και να σας παρουσιάσουμε τις καλύτερες δυνατές εξατομικευμένες προσφορές και να διεξάγουμε στοχευμένες έρευνες πελατών, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Για το σκοπό αυτό, καθορίζουμε πρώτα ποια προϊόντα, προωθητικές ενέργειες και υπηρεσίες θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες για εσάς και σχετικές με εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας π.χ. σε ειδικές εκπτώσεις για τα αγαπημένα σας προϊόντα, να σας προσφέρουμε ειδικές προνομιακές τιμές και να σας ενημερώσουμε για ελκυστικές προσφορές για μια κατηγορία προϊόντων. Για αυτόν τον λόγο, συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σχετικά με την αγοραστική σας συμπεριφορά όπως και άλλες συμπεριφορές σας όπως αυτές περιγράφονται στην παράγραφο 1.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε μπορεί να χρησιμεύουν στο να δηλώσουν τις προτιμήσεις σας σε προϊόντα. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα που αναφέρονται στο σημείο 1.

Τα άνω αναφερόμενα δεδομένα, θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές προτιμήσεις σας για προϊόντα. Γι' αυτό καθορίζουμε μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ ενός ή περισσοτέρων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με τις προτιμήσεις σας σε προϊόντα. Για τη διερεύνηση αυτής της σχέσης χρησιμοποιούμε μαθηματικές στατιστικές μεθόδους. Για το σκοπό αυτό, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας συγκρίνονται με τα δεδομένα άλλων πελατών. Μέσω αυτής της σύγκρισης, μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα αναφορικά με το ποια προϊόντα και προσφορές που προσέλκυσαν πελάτες με παρόμοια ενδιαφέροντα, μπορούν επίσης να ενδιαφέρουν και εσάς.

Οι εν λόγω επεξεργασίες πραγματοποιούνται βάσει νομοθετικών διατάξεων που μας επιτρέπουν να επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο μέτρο που αυτό απαιτείται για τη χρήση μιας υπηρεσίας ή για την εκτέλεση μιας σύμβασης (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ) και επειδή έχουμε πρωταρχικό έννομο συμφέρον να προσαρμόζουμε τις προσφορές μας όσο το δυνατόν καλύτερα στα ενδιαφέροντά σας για προϊόντα (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ).

Εάν έχετε δώσει την αντίστοιχη συγκατάθεση, αυτό το προφίλ μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πληροφορίες που έχουμε διαβάσει από την τερματική συσκευή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με βάση το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ΓΚΠΔ. Αυτό ισχύει για την επεξεργασία δεδομένων που περιγράφεται παραπάνω στην ενότητα «Ανάλυση συμπεριφοράς χρήστη» και «Ενημερωτικό δελτίο/ Ειδοποιήσεις push/ SMS».

Εκτός από την αύξηση της ενημερωτικής αξίας του προφίλ, χρησιμοποιούμε επίσης αυτές τις πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση της εφαρμογής Lidl Plus και των άλλων διαδικτυακών προσφορών μας, εάν αυτό καλύπτεται από τη συγκατάθεσή σας. Η νομική βάση για αυτό είναι επίσης το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ΓΚΠΔ.

Σκοπός ενημέρωσης και διαφημιστικής επικοινωνίας

Εφόσον χορηγήσατε την αντίστοιχη συγκατάθεση, διαβιβάζουμε τα δεδομένα που περιγράφονται στην παράγραφο 1 στις εταιρείες Lidl, ώστε να μπορούν να σας ενημερώνουν ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS) ή/και ταχυδρομικά για προωθητικές ενέργειες και προσφορές καθώς και τα σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες τους και να σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε έρευνες πελατών.

Αυτή η άμεση επικοινωνία λαμβάνει χώρα επειδή μας δώσατε την αντίστοιχη συγκατάθεση (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ΓΚΠΔ).

Σκοπός συντονισμού βάσει της τοποθεσίας και του χρόνου

Επεξεργαζόμαστε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας αναφορικά με τον την τοποθεσία και τον χρόνο των αγορών σας, προκειμένου να σας προσφέρουμε διαφήμιση βάσει χρόνου και   τοποθεσίας, π.χ. μέσω ειδοποιήσεων push στο κινητό σας τηλέφωνο ή μέσω SMS. Εάν, για παράδειγμα, η προτιμώμενη ημέρα αγορών σας είναι το Σάββατο, μπορούμε να σας ενημερώσουμε ειδικά για τις διαθέσιμες προσφορές για αυτή την ημέρα της εβδομάδας. Επιπλέον, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε προσφορές ανά περιοχή, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενημερωθούμε σε ποια περιοχή           προτιμάτε να πραγματοποιείτε τις αγορές σας.

Οι ειδοποιήσεις push είναι μηνύματα που αποστέλλονται από την εφαρμογή στη συσκευή σας και εμφανίζονται εκεί με σειρά προτεραιότητας. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τις ειδοποιήσεις push εάν έχετε συμφωνήσει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις push κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής ή ανά πάσα στιγμή κατά τη χρήση της εφαρμογής στις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λήψη ειδοποιήσεων push ανά πάσα στιγμή.

Η ανάλυση του τόπου και του χρόνου των αγορών σας, εξυπηρετεί τη χρήση μιας υπηρεσίας ή την εκτέλεση μιας σύμβασης (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ) και επειδή έχουμε πρωταρχικό έννομο συμφέρον να προσαρμόσουμε τις προσφορές μας όσο το δυνατόν καλύτερα τις προϋποθέσεις του χρόνου και του τόπου (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ).

Σκοπός επεξεργασίας αιτημάτων πελατών

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας παρέχετε όταν επικοινωνείτε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών π.χ. μέσω της φόρμας επικοινωνίας, διαχειρίζονται φυσικά εμπιστευτικά. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας αποκλειστικά με σκοπό την επεξεργασία του αιτήματός σας καθώς και την διαχείριση και την απάντηση των αιτημάτων για τα δικαιώματα σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας.

Προκειμένου να μπορούμε να διεκπεραιώνουμε τα αιτήματά σας προς το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κοινολογούμε τα δεδομένα που παρέχονται παραπάνω και σε άλλες εταιρείες Lidl. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η εκ νέου καταχώριση και αποθήκευση των δεδομένων αυτών προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματά σας. Οι εταιρείες Lidl χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας αποκλειστικά για τον σκοπό της επαλήθευσής σας ως πελάτη ή χρήστη και της επεξεργασίας του αιτήματός σας.
Η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ, καθώς αυτό είναι απαραίτητο για την επεξεργασία του αιτήματός σας, καθώς και του άρθρου 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ.

Το δικό μας και το δικό σας ταυτόχρονο (έννομο) συμφέρον για την εν λόγω επεξεργασία δεδομένων απορρέει από τον σκοπό της απάντησης των αιτημάτων σας, της επίλυσης τυχόν προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν και, κατά συνέπεια, της διατήρησης και ενίσχυσης της ικανοποίησής σας ως πελάτη ή χρήστη των υπηρεσιών μας ή των υπηρεσιών άλλων εταιρειών της Lidl.
Η νομική βάση για την επεξεργασία των αιτημάτων προστασίας δεδομένων σας είναι το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο γ) ΓΚΠΔ καθώς αυτό είναι απαραίτητο για να συμμορφωθούμε με τη έννομη υποχρέωσή μας να επεξεργαστούμε το αίτημά σας.

Σκοπός παροχής της εφαρμογής

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη χρήση της εφαρμογής, έτσι ώστε η εφαρμογή μας να λειτουργεί σωστά. Συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες, ώστε η εφαρμογή να μπορεί να αποθηκεύσει τις προτιμώμενες ρυθμίσεις σας, όπως χώρα και γλώσσα, ώστε να μπορούμε να επιλύσουμε γρήγορα τεχνικά προβλήματα και να έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές. Αυτά τα δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προφίλ χρήστη.

Η νομική βάση για τη χρήση των τεχνολογιών που απαιτούνται για αυτό είναι το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ, που σημαίνει ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της σύμβασης.

Η χρήση των Υπηρεσιών Χαρτών βασίζεται στην συμβατική μας σχέση με εσάς (άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ) καθώς και στο έννομο συμφέρον μας για μια ελκυστική παρουσίαση των προσφορών μας και την εύκολη εύρεση των τοποθεσιών που υποδεικνύονται από εμάς στην εφαρμογή. Αυτό συνιστά έννομο συμφέρον κατά την έννοια του άρθρου 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ.

3. Σε ποιον διαβιβάζουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Διαβιβάζουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας και σε τρίτους ως εξής:

Διαβίβαση στους παρόχους υπηρεσιών

Μερικές φορές χρησιμοποιούμε παρόχους υπηρεσιών για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας. Οι εταιρείες που συνεργάζονται με εμάς επιλέγονται προσεκτικά και έχουν δεσμευτεί συμβατικά έναντι μας. Δεσμεύονται από τις οδηγίες μας και ελέγχονται πριν από την έναρξη της επεξεργασίας των δεδομένων και στη συνέχεια σε τακτική βάση. Οι εταιρείες αυτές δεν επιδιώκουν ποτέ προσωπικούς σκοπούς με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας στο πλαίσιο εκτέλεσης των εργασιών τους για λογαριασμό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας περαιτέρω σε αποδέκτες, οι οποίοι μας παρέχουν

  • ικανότητα αποθήκευσης, συστήματα βάσεων δεδομένων ή παρόμοια  εργαλεία,
  • τεχνική υποστήριξη
  • συμβουλευτική σε τεχνικά θέματα εμπορικής προώθησης.

Διαβίβαση στους υπεύθυνους λειτουργίας των υπηρεσιών Lidl

Εντός των εταιρειών Lidl (βλ. σημείο 1 ανωτέρω) διαβιβάζουμε τα ακόλουθα δεδομένα στην αντίστοιχη εθνική εταιρεία σύμφωνα με τις ανωτέρω οριζόμενες προϋποθέσεις:

  • τις προτιμήσεις σας για προϊόντα που προορίζονται για τη στοχευμένη προβολή σχετικού περιεχομένου σε εσάς
  • τον αριθμό πελάτη σας εάν συμμετέχετε σε διαγωνισμό που διοργανώνεται από την εθνική εταιρεία, καθώς και το όνομα και το επώνυμό σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας, εάν έχετε αναδειχθεί νικητής.

Εάν τα δεδομένα που παρασχέθηκαν από εσάς, απαιτούνται για την επεξεργασία αιτήματος μέσω της εξυπηρέτησης πελατών μας, τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβαστούν σε άλλες εταιρείες Lidl. Διαβιβάζουμε επίσης τα προαναφερθέντα δεδομένα σε εκείνες τις εταιρείες Lidl με τις οποίες επικοινωνείτε στο πλαίσιο των αιτημάτων που αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών. Επιπλέον, ίσως είναι απαραίτητο να διαβιβάσουμε αποσπάσματα του αιτήματός σας σε συμβαλλόμενους εταίρους μας (π.χ. προμηθευτές, σε περίπτωση που πρόκειται για ερωτήματα που αφορούν προϊόντα) με σκοπό την επεξεργασία του αιτήματός σας.

Σε καμία περίπτωση δεν διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας σε άλλες εταιρείες εκτός των εταιρειών Lidl, οι οποίες ενδεχομένως επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το εάν διαβιβάζουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε αποδέκτες σε τρίτες χώρες (χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) από τις πληροφορίες για την επεξεργασία  δεδομένων από τους παρόχους των υπηρεσιών μας που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστοποιεί ότι ορισμένες τρίτες χώρες διαθέτουν ένα επίπεδο προστασίας δεδομένων που είναι ισοδύναμο με το επίπεδο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου μέσω των λεγόμενων αποφάσεων επάρκειας. Ο ισχύων κατάλογος των χωρών με απόφαση επάρκειας βρίσκεται εδώ. Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει θεσπίσει επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων, μεριμνούμε ώστε η προστασία δεδομένων να διασφαλίζεται επαρκώς με άλλα μέτρα. Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, μέσω δεσμευτικών εταιρικών κανόνων, τυποποιημένων συμβατικών ρητρών, πιστοποιητικών ή άλλου αναγνωρισμένου κώδικα δεοντολογίας. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (βλ. σελίδα 1 ανωτέρω).

4. Πώς εγγυόμαστε την εμπιστευτική μεταχείριση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας;

Προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, απαγορεύεται στους συνεργάτες μας που εμπλέκονται στην επεξεργασία δεδομένων, να συλλέγουν, να επεξεργάζονται ή να χρησιμοποιούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με οποιονδήποτε μη εξουσιοδοτημένο τρόπο. Οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνεργάτες μας έχουν πλήρη επίγνωση των ζητημάτων προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και δεσμεύονται συμβατικά για το απόρρητο των δεδομένων κατά την έναρξη της εργασιακής τους σχέσης. Η υποχρέωση αυτή συνεχίζεται και μετά τη λήξη της εργασιακής σχέσης.

5. Πώς εγγυόμαστε την ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας;

Η ασφάλεια των δεδομένων σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Επομένως, έχουμε λάβει τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, ιδίως από τους κινδύνους κατά τη διαβίβαση αυτών, καθώς και σε περίπτωση που τα δεδομένα περιέλθουν σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους. Τα μέτρα αυτά προσαρμόζονται τακτικά στις προδιαγραφές της σύγχρονης τεχνολογίας.

6. Για πόσο χρονικό διάστημα αποθηκεύουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας;

Διαγράφουμε ή ανωνυμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας μόλις αυτά δεν απαιτούνται πλέον για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τις άνω παραγράφους. Κατά κανόνα, αποθηκεύουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για τη διάρκεια της συμμετοχής σας στην υπηρεσία Lidl Plus. Εάν είστε ανενεργός για 24 μήνες, θα σας ενημερώσουμε για την επικείμενη διαγραφή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αντιταχθείτε στη διαγραφή με το άνοιγμα ή την επανασύνδεση στην εφαρμογή. Αποθηκεύουμε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για χρονικό διάστημα 6 μηνών από τη λήξη της συμμετοχής σας, προκειμένου να αποτραπεί η καταχρηστική επανεγγραφή. Διαφορετικά, τα δεδομένα διαγράφονται 72 ώρες μετά από τη διαγραφή του Lidl Plus.

Μπορείτε να επαναφέρετε τον λογαριασμό πελάτη σας εντός αυτών των 72 ωρών και να συνδεθείτε ξανά. Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία διαγραφής ακυρώνεται. Εάν τα δεδομένα σας απαιτούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, λόγω νομικών υποχρεώσεων φύλαξης δεδομένων ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων, αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας μετά τη διαγραφή του Lidl Plus, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται κατά περίπτωση από τη νομοθεσία ή από τους επιδιωκόμενους σκοπούς.

Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας αποστέλλετε όταν επικοινωνείτε με την εξυπηρέτηση πελατών, θα διαγραφούν ή θα ανωνυμοποιηθούν από εμάς το αργότερο 90 ημέρες μετά την τελική απάντηση. Η εμπειρία έχει δείξει, ότι κατά κανόνα, ερωτήματα σχετικά με τις απαντήσεις μας δεν εμφανίζονται μετά από 90 ημέρες. Εάν διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας ως υποκείμενο δεδομένων, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας θα αποθηκευτούν για 3 χρόνια μετά την τελική απάντηση που σας έχει δοθεί ως απόδειξη ότι σας έχουμε παράσχει ολοκληρωμένες πληροφορίες και ότι πληρούνται οι νομικές απαιτήσεις.

7. Ποια δικαιώματα έχετε σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας;

Φυσικά, κατόπιν αιτήσεως, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα αυτά σύμφωνα με το άρθρο 15 ΓΚΠΔ (ειδικά σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που έχουμε αποθηκεύσει για το πρόσωπό σας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους διαβιβάζονται, τον σκοπό αποθήκευσης των δεδομένων κ.λπ.). Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται δωρεάν.

Επίσης, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων, όπως και τη διαγραφή δεδομένων, τον περιορισμό της επεξεργασίας δεδομένων ή τη φορητότητα αυτών.

Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η επεξεργασία δεδομένων γίνεται βάσει του άρθρου 6, παράγραφος 1, στοιχεία ε) ή στ) ΓΚΠΔ, ή λαμβάνει χώρα για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία δεδομένων.

Εάν έχετε δώσει συγκατάθεση, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσετε με ισχύ για το μέλλον, π.χ. μέσω της επιλογής της εφαρμογής «Βοήθεια» -> «Επικοινωνία» ή (αν επιθυμείτε να καταργήσετε απευθείας τα μεμονωμένα κανάλια επικοινωνίας) μέσω της επιλογής «Ρυθμίσεις»  ->  «Ειδοποιήσεις» ή με την αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@lidl.com.cy.

Εάν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την ανάλυση χρήσης αυτής της εφαρμογής/ του «Lidl Λογαριασμού μου», μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια αντίστοιχη ρύθμιση στην εφαρμογή στην ενότητα «Περισσότερα»à«Νομικές επισημάνσεις» à «Κοινή χρήση δεδομένων στο Lidl Plus».

8. Καμία υποχρέωση για την παρoxή δεδομένων

Εφόσον παρέχετε τα δεδομένα αυτά οικειοθελώς, δεν έχετε την υποχρέωση να δώσετε τις προαναφερόμενες προαιρετικές πληροφορίες. Ωστόσο, χωρίς αυτές τις πληροφορίες δεν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε πλήρως τις υπηρεσίες του Lidl Plus που βασίζονται σε αυτές. Μόνο τα προαιρετικά πεδία δεδομένων επισημαίνονται ως τέτοια.

9. Μπορούμε να τροποποιήσουμε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων;

Μία τροποποίηση της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων μπορεί να καταστεί αναγκαία, λόγω αλλαγών στο νομικό πλαίσιο ή στο πεδίο της επεξεργασίας δεδομένων του Lidl Plus. Σε περίπτωση π.χ. αλλαγής του σκοπού συλλογής, επεξεργασίας ή χρήσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας ή της ταυτότητας του υπεύθυνου επεξεργασίας και των κατηγοριών των αποδεκτών,    θα ενημερωθείτε και, εφόσον απαιτείται, θα ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας.