Διάφορες μέθοδοι για την παρασκευή θρυμματισμένου πάγου από παγάκια.
Τα δροσερά ποτά δεν είναι μόνο μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή απόλαυση. Όποιος απολαμβάνει τα κοκτέιλ γνωρίζει ότι ο θρυμματισμένος πάγος είναι βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές, προσθέτοντας την τελική πινελιά στα ποτά, τόσο από άποψη γεύσης όσο και από άποψη εμφάνισης. Διάφορα σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων πωλούν θρυμματισμένο πάγο, αλλά αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα, μπορείς επίσης να φτιάξεις τον θρυμματισμένο πάγο μόνος σου με λίγα μόνο υλικά. Πώς ακριβώς όμως γίνεται; Ποιές μέθοδοι υπάρχουν και τι χρειάζεται για να το φτιάξεις; Παρακάτω συγκεντρώσαμε για σένα όλες τις σημαντικές πληροφορίες, συμβουλές και tips σχετικά με τον θρυμματισμένο πάγο.
Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο θρυμματισμένος πάγος;

Ενώ ο θρυμματισμένος πάγος συνήθως παρασκευάζεται από παγάκια, υπάρχουν ορισμένες διαφορές μεταξύ των δύο τύπων πάγου. Ο μεγαλύτερος θρυμματισμένος πάγος έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από τα παγάκια, γεγονός που επιτρέπει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ψύξη και είναι ιδανικός για αλκοολούχα ποτά, ροφήματα, smoothies και επιδόρπια, ενώ εξυπηρετεί και διακοσμητικούς σκοπούς - σε σύγκριση με τα συμβατικά παγάκια, η επιφάνεια του πάγου είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του προς ψύξη υγρού και των τεμαχίων πάγου μπορεί να πραγματοποιηθεί ταχύτερα και η ψύξη είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Ο θρυμματισμένος πάγος είναι κατάλληλος για την ψύξη αλκοολούχων ποτών, φρουτοχυμάτων και smoothies, παγωμένων επιδόρπιων και πολλών άλλων. Κοκτέιλ με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ μπορούν να αραιώσουν ελαφρώς από το λιώσιμο του πάγου. Εκτός από την ψύξη, ο θρυμματισμένος πάγος εξυπηρετεί και διακοσμητικό σκοπό.
Τι χρειάζεσαι για τον θρυμματισμένο πάγο;
Για να φτιάξεις θρυμματισμένο πάγο στο σπίτι, χρειάζεσαι παγάκια. Μπορείς να τα αγοράσεις από ένα καταστήμα ή να τα φτιάξεις μόνος σου. Αν δεν έχεις μηχανή για παγάκια, μπορείς απλώς να χρησιμοποιήσεις μια παγοθήκη που θα γεμίσεις με νερό βρύσης και θα τοποθετήσεις στην κατάψυξη. Θα πετύχεις την καλύτερη γεύση αν χρησιμοποιήσεις φιλτραρισμένο νερό. Μόλις το νερό παγώσει, τα έτοιμα παγάκια μπορούν να αφαιρεθούν από την παγοθήκη και να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξεις θρυμματισμένο πάγο. Αντί για παγοθήκη, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τις ειδικές σακούλες κατάψυξης για να φτιάξεις παγάκια.
Τρεις μέθοδοι για να φτιάξεις μόνος σου θρυμματισμένο πάγο.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξεις θρυμματισμένο πάγο από παγάκια. Αν έχεις ένα μπλέντερ ή ακόμη και έναν θρυμματιστή πάγου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτές τις συσκευές για να φτιάξεις θρυμματισμένο πάγο γρήγορα και εύκολα. Κάποιοι αποχυμωτές είναι επίσης κατάλληλοι γι' αυτό. Αλλά μην ανησυχείς, ακόμη και αν δεν έχεις στη διάθεσή σου μπλέντερ, δεν χρειάζεται να στερηθείς τον θρυμματισμένο πάγο στα ποτά σου. Μπορείς επίσης να θρυμματίσεις τα παγάκια με μια πετσέτα και ένα σφυρί ή ένα τρυφεροποιητή κρέατος. Παρακάτω μπορείς να μάθεις ακριβώς πώς να φτιάξεις θρυμματισμένο πάγο με τις τρεις διαφορετικές μεθόδους.
Με το μπλέντερ.
Αν έχεις μπλέντερ, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις θρυμματισμένο πάγο. Αυτή η μέθοδος είναι γρήγορη και εύκολη και δεν απαιτεί καμία προσπάθεια. Οι παρακάτω οδηγίες εξηγούν βήμα προς βήμα πώς να το κάνεις και τι πρέπει να προσέξεις.

Βήμα 1: Φτιάξε παγάκια
Φτιάξε παγάκια χρησιμοποιώντας μια παγοθήκη. Θα πρέπει να τα αφήσεις τουλάχιστον δύο ώρες να παγώσουν, ανάλογα με τη θερμοκρασία της παγοθήκης.

Βήμα 2: Γέμισε το μπλέντερ με παγάκια.
Βάλε στο μπλέντερ πέντε έως δέκα παγάκια. Για να μπορέσει το μπλέντερ να σπάσει τη σκληρή κρυσταλλική δομή του πάγου, θα πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 1000 Watt και ταχύτητα τουλάχιστον 10.000 στροφών.

Βήμα 3: Ενεργοποίησε την παλμική λειτουργία.
Θέσε το μπλέντερ σε λειτουργία. Βεβαιώσου ότι έχεις ρυθμίσει την παλμική λειτουργία (γνωστή και ως λειτουργία θρυμματισμένου πάγου), η οποία αυξάνει και μειώνει εναλλάξ την ταχύτητα της λεπίδας. Αυτό παράγει ωραίο θρυμματισμένο πάγο και όχι λεπτό χιόνι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείς να προσθέσεις μια μικρή ποσότητα νερού για να κάνεις τον πάγο λιγότερο κολλώδη.

Βήμα 4: Άδειασε τον θρυμματισμένο πάγο σε ποτήρια.
Άδειασε τον έτοιμο θρυμματισμένο πάγο σε ποτήρια για να τον χρησιμοποιήσεις αμέσως ή γέμισε ένα δοχείο και αποθήκευσε τον πάγο στην κατάψυξη για αργότερα.
Με τον θρυμματιστή πάγου
Ο θρυμματιστής πάγου - γνωστός και ως συσκευή παραγωγής θρυμματισμένου πάγου - είναι μια συσκευή κουζίνας που χρησιμοποιείται ειδικά για την παρασκευή θρυμματισμένου πάγου. Μια βασική διάκριση μπορεί να γίνει μεταξύ χειροκίνητων και ηλεκτρικών θρυμματιστών. Τα χειροκίνητα μοντέλα λειτουργούν με μανιβέλα, η οποία συνήθως θέτει σε κίνηση έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο. Αυτό συνθλίβει τα παγάκια σε σχετικά χοντρά αλλά ομοιόμορφα κομμάτια, τα οποία είναι πιο κατάλληλα για κοκτέιλ παρά για επιδόρπια. Οι χειροκίνητοι θρυμματιστές πάγου είναι κατάλληλοι για μικρότερες ποσότητες πάγου. Ωστόσο, εάν απαιτείται μεγάλη ποσότητα θρυμματισμένου πάγου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις έναν ηλεκτρικό θρυμματιστή πάγου. Σε αυτά τα μοντέλα, ένας περιστρεφόμενος δίσκος εφοδιασμένος με λεπίδες αποξέει λεπτά θραύσματα από τα παγάκια. Ο θρυμματισμένος πάγος που προκύπτει είναι πολύ λεπτός και επομένως λιώνει σχετικά γρήγορα. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για παγωμένα επιδόρπια.

Θρυμματισμένος πάγος με πετσέτα και σφυρί
Αν δεν έχεις μπλέντερ ή θρυμματιστή πάγου, μπορείς επίσης απλά να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα κουζίνας και ένα σφυρί για να φτιάξεις θρυμματισμένο πάγο. Άπλωσε μια πετσέτα κουζίνας στην επιφάνεια εργασίας και πίεσε τα παγάκια ώστε να βγουν από την παγοθήκη και επάνω στην πετσέτα. Τώρα χρησιμοποίησε την πετσέτα για να σχηματίσεις μια "σακούλα" που να περιέχει τα παγάκια. Πιάσε τη "σακούλα" ακριβώς πάνω από τα παγάκια και τοποθέτησέ την σε μια σταθερή και ανθεκτική επιφάνεια. Για να συνθλίψεις τα παγάκια, χτύπα τη σακούλα αρκετές φορές με ένα σφυρί. Αντί για σφυρί, μπορείις επίσης να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε άλλο σκληρό αντικείμενο, όπως ένα παπούτσι, έναν πλάστη ή ένα τρυφεροποιητή κρέατος."